Marinerad flankstek med rödbetor och chèvre

Ingredienser
4portioner
- 700gflankstek
Marinad
- 3vitlöksklyftor
- ¾dlsoja eller hoisin sauce
- 1lime, saften
- ½tskcayennepepparpulver
- 2mskrapsolja
- ½tsksalt
- 2krmsvartpeppar
Rödbetor och chèvre
- 8stmedelstora färska rödbetor (ca 800 g)
- 100gchèvre
Vid servering
- lime, i klyftor
- 2mskstrimlad salladslök
- rostade sesamfrön
Kapriskräm
- creme fraiche
- kapris
Så lagar du
Flankstek
- Skala och hacka vitlöken. Blanda soja, limejuice, cayennepepparpulver, olja, vitlök, salt och peppar till en marinad.
- Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden. Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre.
- Sila av marinaden och torka av köttet.
- Grilla köttet ca 5 minuter på varje sida.
- Låt köttet vila i 10 minuter. Skär sedan köttet på snedden i tunna skivor. Ringla över marinaden. Garnera gärna med limeklyftor och salladslök innan servering.
Rödbetor
- Skär bort blasten på rödbetorna, men behåll skalet på.
- Koka rödbetorna i ca 40 minuter tills de är mjuka.
- Skölj rödbetorna sedan i kallt vatten. Skala dem med händerna och skär bort toppen där blasten satt. Putsa även bort eventuella fula delar med en skalkniv. Du kan använda plasthandskar om du ej vill få färg på händerna.
- Klyfta rödbetorna och skiva eller smula över getost.
- Garnera med flanksteken. Toppa med strimlad salladslök och rostade sesamfrön och ringla över kapriskräm (crème fraiche som blandats med kapris).