Marinerad laxloin med sesammajonnäs

Laxloin

Publicerat:

Tillagningstid:

En fräsch rätt med marinerad laxloin. Laxloin är den finaste biten av ryggfilén. Den tas om hand och paketeras inom ett par timmar efter fångst.

Ingredienser

6portioner

  • 180g
    laxloin
  • 2msk
    japansk soja
  • 2tsk
    pressad lime
  • 2tsk
    finriven ingefära
  • 2tsk
    svarta sesamfrön
  • ca 12st
    hjärtsalladsblad
  • 1st
    salladslök, tunt skivad

Sesammajonnäs

  • 4msk
    majonnäs
  • ca 1krm
    sesamolja

Så lagar du

  1. Skiva laxen ganska tunt. Lägg den i en skål.
  2. Blanda soja, limesaft, ingefära och sesamfrön. Häll över laxen och låt marinera 10 minuter. Vänd på laxen någon gång under tiden.
  3. Ansa och skölj och torka salladsbladen väl. Lägg dem på ett fat.
  4. Lyft upp laxen från marinaden och fördela den i salladsbladen. Strö över salladslöken.
  5. Klicka eller spritsa på majonnäsen. Servera.

Sesammajonnäs

  1. Smaksätt majonnäsen med lite sesamolja.

Dela det här receptet med dina vänner!