Marinerad laxloin med sesammajonnäs

Publicerat:
2021-03-25Tillagningstid:
En fräsch rätt med marinerad laxloin. Laxloin är den finaste biten av ryggfilén. Den tas om hand och paketeras inom ett par timmar efter fångst.
Ingredienser
6portioner
- 180glaxloin
- 2mskjapansk soja
- 2tskpressad lime
- 2tskfinriven ingefära
- 2tsksvarta sesamfrön
- ca 12sthjärtsalladsblad
- 1stsalladslök, tunt skivad
Sesammajonnäs
- 4mskmajonnäs
- ca 1krmsesamolja
Så lagar du
- Skiva laxen ganska tunt. Lägg den i en skål.
- Blanda soja, limesaft, ingefära och sesamfrön. Häll över laxen och låt marinera 10 minuter. Vänd på laxen någon gång under tiden.
- Ansa och skölj och torka salladsbladen väl. Lägg dem på ett fat.
- Lyft upp laxen från marinaden och fördela den i salladsbladen. Strö över salladslöken.
- Klicka eller spritsa på majonnäsen. Servera.
Sesammajonnäs
- Smaksätt majonnäsen med lite sesamolja.