Ingredienser
4portioner
Grillad paprika:
- 1ströd paprika
- 1/2 dlolivolja
- 1stvitlöksklyfta
- 10stbasilikablad
salt och peppar
Ca 100 g manchego ost eller hushållsost
Marinad:
- 1/2dlolivolja
- 1st1 färsk chili eller t ex kummin eller rosépeppar
- 1nypa(or)socker
- 1mskvitvinsvinäger
salladskrasse
Så lagar du
Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprikan mitt itu och skrapa bort alla frön och det vita fröhuset. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt på plåten med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 15 - 20 minuter eller till skalet har blivit svart och "blåsigt".
Stoppa in paprikan med bakplåtspapper och allt i en plastpåse. Låt den svalna i ungefär 20 minuter. Skiva under tiden vitlöksklyftan i så tunna skivor du kan. Strimla basilikabladen i tunna remsor.
Ta fram paprikorna och dra av de brända skalen som ska lossna lätt från fruktköttet. Skär fruktköttet i remsor och lägg i skålen. Häll över olivolja och lägg i vitlöksskivorna basilikan. Blanda om ordentligt och smaka av. Salta och peppra om det behövs.
Tärna osten och lägg i marinaden. Spetta upp paprika och ost på tandpetare och strö över lite klippt salladskrasse.