Marinerad ost med grillad paprika

Marinerad ost med grillad paprika

Ingredienser

4portioner

Grillad paprika:

  • 1st
    röd paprika
  • 1/2 dl
    olivolja
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 10st
    basilikablad

salt och peppar

    Ca 100 g manchego ost eller hushållsost

      Marinad:

      • 1/2dl
        olivolja
      • 1st
        1 färsk chili eller t ex kummin eller rosépeppar
      • 1nypa(or)
        socker
      • 1msk
        vitvinsvinäger

      salladskrasse

        Så lagar du

        Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprikan mitt itu och skrapa bort alla frön och det vita fröhuset. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt på plåten med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 15 - 20 minuter eller till skalet har blivit svart och "blåsigt".

        Stoppa in paprikan med bakplåtspapper och allt i en plastpåse. Låt den svalna i ungefär 20 minuter. Skiva under tiden vitlöksklyftan i så tunna skivor du kan. Strimla basilikabladen i tunna remsor.

        Ta fram paprikorna och dra av de brända skalen som ska lossna lätt från fruktköttet. Skär fruktköttet i remsor och lägg i skålen. Häll över olivolja och lägg i vitlöksskivorna basilikan. Blanda om ordentligt och smaka av. Salta och peppra om det behövs.

        Tärna osten och lägg i marinaden. Spetta upp paprika och ost på tandpetare och strö över lite klippt salladskrasse.

        Dela det här receptet med dina vänner!