Marinerad oxfilé

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    putsad oxfilé
  • 1tsk
    smör
  • 1msk
    olja

Till marinad

  • 1tsk
    rosépeppar
  • 1dl
    persilja, hackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 1msk
    olja
  • 1tsk
    vinäger
  • Salt och peppar

Så lagar du

Putsa oxfilén och bryn den i smör och olja, salta och peppra.

Blanda alla ingredienser till marinaden i en mortel.

"Tryck" på marinaden på den brynta filén. Låt filén stå i minst 10 minuter,

eller över natten.

Lägg sedan den marinerade filén i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen i 150 grader tills köttet når en innertemperatur på 58 grader för en "rare" oxfilé.

Vill man ha köttet lite mer välstekt kan man låta temperaturen stiga till 65 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!