Marinerad tonfiskkotlett
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2mskschalottenlök, hackad
- 2mskvitlök, hackad
- 2mskfärsk ingefära, hackad
- 2mskstora chilifrukter, hackade
- 2mskcitrongräs, krossat
- 1sttvättad pressad lime, skalet rivet
- 2mskfärsk mynta, hackad
- 2mskfärsk basilika, hackad
- 2mskfärsk koriander, hackad
- 4sttonfiskkotletter à ca 150 g
- 1mskolivolja
- en salladsbädd av blandade blad
Så lagar du
Tänd grillen. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i tonfiskkotletterna och gnid in marinaden. Täck med plastfilm och kyl i ca 30 min.
Häll olivoljan i skålen och blanda väl. Grilla eller stek i panna i ca 45 sekunder på var sida. Servera på salladsbädd.