Marinerade oliver

Marinerade oliver

    Publicerat:

    Ingredienser

    6 - 8portioner

    • 300g
      svarta oliver med kärnor
    • 1dl
      olivolja
    • 0,5dl
      repade timjanblad
    • 0,5dl
      strimlade, färska basilikablad
    • 2
      vitlöksklyftor

    Citron- och dillmarinerade oliver

    • 300g
      gröna oliver med kärnor
    • 1dl
      olivolja
    • finrivet skal av 1 citron + 2 msk pressad citron
    • 1dl
      finhackad dill
    • 2
      vitlöksklyftor

    Så lagar du

    Örtmarinerade oliver:

    Häll av oliverna och lägg dem i en skål. Blanda ner olivolja, timjan, basilika och pressad vitlök. Förvara i kylskåp upp till en vecka.

    Citron- och dillmarinerade oliver:

    Häll av oliverna och lägg dem i en skål. Blanda ner olivolja, citronskal, -saft, dill och vitlök. Rör om väl och täck med folie. Låt stå svalt ca 1 dygn före servering. Förvara i kylskåp upp till en vecka.

    Dela det här receptet med dina vänner!