Marinerade oliver

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 300gsvarta oliver med kärnor
- 1dlolivolja
- 0,5dlrepade timjanblad
- 0,5dlstrimlade, färska basilikablad
- 2vitlöksklyftor
Citron- och dillmarinerade oliver
- 300ggröna oliver med kärnor
- 1dlolivolja
- finrivet skal av 1 citron + 2 msk pressad citron
- 1dlfinhackad dill
- 2vitlöksklyftor
Så lagar du
Örtmarinerade oliver:
Häll av oliverna och lägg dem i en skål. Blanda ner olivolja, timjan, basilika och pressad vitlök. Förvara i kylskåp upp till en vecka.
Citron- och dillmarinerade oliver:
Häll av oliverna och lägg dem i en skål. Blanda ner olivolja, citronskal, -saft, dill och vitlök. Rör om väl och täck med folie. Låt stå svalt ca 1 dygn före servering. Förvara i kylskåp upp till en vecka.