Marinerade räkor med avokado och krispigt rågbröd

Publicerat:
2016-05-26Tillagningstid:
Räkor och avocado är en klassisk och vinnande kombination, här serveras det med ett krispigt rågbröd.
Ingredienser
4portioner
- 200gskalade räkor
- 1stvitlöksklyfta
- ½dlolivolja
- 2mskfinhackad dill
- 1stcitron
- 1stchiliflakes
- 2stavokado
- 2skiva(or)danskt rågbröd
- smör till stekning
- några ruccolablad
- några dillvippor till dekoration
Så lagar du
1. Riv vitlöksklyftan och blanda med olivolja, dill, citronsaft från en halv citron och chiliflakes. Lägg i räkorna och låt marinera i kylskåp cirka 15 minuter.
2. Skär rågbrödet i små tärningar. Smörstek på medelvärme och låt sedan svalna.
3. Dela, kärna ur och gröp ur avocadon. Skär köttet i små tärningar och pressa över citronsaft. Blanda avokadotärningarna med räkorna och några rucolablad.
4. Lägg upp i portionsskålar, toppa med det smörstekta rågbrödet och plockad dill.