Maritas grynkorv

Maritas grynkorv

Ingredienser

30 - 40portioner

  • 2kg
    korngryn
  • 2kg
    nötkött
  • 6kg
    fläskkött
  • 1/2kg
    lök
  • salt
  • peppar
  • fjälster

Så lagar du

1. Lägg grynen i vatten över natten.

2. Häll sedan av vattnet men lämna kvar lite i botten.

3. Mal fläsk- och nötkött.

4. Blanda i korngrynen.

5. Ta i salt och peppar.

6. Knåda ihop det till en fin smet.

7. Provstek gärna lite av blandningen innan så att du vet att den smakar bra.

8. Ta fram hushållsassistenten. Skälj fjälstrena och trä sedan dem på korvpipen.

9. Lägg ner färsen i assistenten och starta. Ta gärna hjälp av någon så att det inte bildas bubblor i korven och så att smeten fördelas jämt.

10. Sjud korven i ca 30 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!