Maritozzi

semlor på fat

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Du behöver inte resa till Rom för att äta en Maritozzi. Receptet här ger dig alla tips för att lyckas i baket, då dessa bullar blir otroligt fluffiga och mjuka. Och de blir bara bättre när de fylls med massor av perfekt krämgrädde

Ingredienser

10 - 10portioner

DEL 1 - Poolish/sponge

  • 17g
    färsk jäst
  • 170g
    mjölk (ljummen)
  • 65g
    mjöl

DEL2

  • 290g
    vetemjöl
  • 3g
    gul sirap
  • 65g
    socker
  • 24g
    ägg
  • 5g
    salt
  • 1g
    vaniljsocker
  • 60g
    rapsolja
  • grädde
  • vaniljkräm

Äggstryknig

  • grädde

Så lagar du

Sätt ugnen på 200C. 

Gör polishen genom att röra ihop alla ingredienser i del 1 och låt stå i 15min. (under tiden, väg upp ingredienserna för del 2). 

Tillsätt del 1 med övriga ingredienser för del 2 och blanda/knåda allt till en homogen deg (i en degblandare med krok så tar det ca 5-8 min). 

Kubba upp degen i 75g bullar och rundriv dem. 

Lägg bullarna på en plåt och täck dem med en plastpåse och låt allt jäsa till sin dubbla storlek. 

Stryk de jästa bullarna med äggstrykning. Baka av på 200C i 8 min. 

Låt bullarna svalna. När de svalnat, skär ett snitt i bullen. 

Vispa grädde lagom hårt och vänd ned vaniljkräm. 

Fyll med krämgrädden i skåran och dekorera med florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!