Maritozzi

Publicerat:
2024-11-15Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Du behöver inte resa till Rom för att äta en Maritozzi. Receptet här ger dig alla tips för att lyckas i baket, då dessa bullar blir otroligt fluffiga och mjuka. Och de blir bara bättre när de fylls med massor av perfekt krämgrädde
Ingredienser
10 - 10portioner
DEL 1 - Poolish/sponge
- 17gfärsk jäst
- 170gmjölk (ljummen)
- 65gmjöl
DEL2
- 290gvetemjöl
- 3ggul sirap
- 65gsocker
- 24gägg
- 5gsalt
- 1gvaniljsocker
- 60grapsolja
- grädde
- vaniljkräm
Äggstryknig
- grädde
Så lagar du
Sätt ugnen på 200C.
Gör polishen genom att röra ihop alla ingredienser i del 1 och låt stå i 15min. (under tiden, väg upp ingredienserna för del 2).
Tillsätt del 1 med övriga ingredienser för del 2 och blanda/knåda allt till en homogen deg (i en degblandare med krok så tar det ca 5-8 min).
Kubba upp degen i 75g bullar och rundriv dem.
Lägg bullarna på en plåt och täck dem med en plastpåse och låt allt jäsa till sin dubbla storlek.
Stryk de jästa bullarna med äggstrykning. Baka av på 200C i 8 min.
Låt bullarna svalna. När de svalnat, skär ett snitt i bullen.
Vispa grädde lagom hårt och vänd ned vaniljkräm.
Fyll med krämgrädden i skåran och dekorera med florsocker.