Marockansk köttgryta

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600ggrytbitar av nötkött
- 1mskolivolja
- 1tsksalt
- ½tskmald kanel
- 1tskmald ingefära
- ½tskmald kryddpeppar
- ½tskmald spiskummin
- 2apelsiner
- 1gul lök
- 1klyfta(or)vitlök
- 2mskolivolja
- 2dlvatten
- 1mskflytande oxbuljong
- 1burk(ar)röda bönor
- ½knippa(or)persilja
- 1mskhonung
Så lagar du
1. Lägg grytbitarna i en skål och tillsätt kryddor, salt och olja. Rör runt kryddblandningen. Låt stå svalt och dra minst en timme eller över natten. Men ta fram köttet i god tid innan du ska bryna det.
2. Dela apelsinen i klyftor och skär dem i bitar. Låt löken och vitlöken bryna i olja utan att ta färg. Slå på det kryddade köttet och låt det hela få en gyllenbrun färg. På med vatten och buljong, låt koka i ca 20 minuter. Avsluta med apelsinklyftor, bönor, persilja och honung. Smaka av med salt och peppar. Toppa med några av apelsinklyftorna före servering.