Marockanska citroner

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 4
      små ekologiska citroner
    • 5msk
      salt
    • 1
      kanelstång
    • 1
      kryddnejlika
    • 3-4msk
      olivolja
    • 2dl
      citronjuice
    • 1st
      glasburk

    Så lagar du

    Borsta citronerna noga i varmt vatten. Stick med en kniv sex hål i varje citron. Lägg citronerna i glasburken, salta och skaka runt burken så att saltet fördelar sig på citronerna. Lägg i de hela kryddorna och skaka igen. Fyll på med citronjuice så att frukterna står under ytan. Låt det stå svalt.

    Låt burken stå sex dagar i rumstemperatur. Skaka lite på burken då och då.

    Häll försiktigt, då de sex dagarna gått, en tunn hinna olivolja överst i burken. Lägg på locket igen och låt citronerna mogna i kylskåp i tre veckor. Därefter håller de sig i minst två månader.

    Dela det här receptet med dina vänner!