Milda marockanska citroner

Marockanska citroner

Publicerat:

Tillagningstid:

Marockanska citroner är citroner inlagda med salt. Vi gör en aningen mjukare variant som blir en god och frisk krydda till en mängd olika rätter. Men det gäller att vara ute i god tid - den här burken ska nämligen stå en hel månad innan man öppnar och smakar!

Ingredienser

  • 17
    citroner (ekologiska)
  • 1dl
    salt
  • ¾dl
    socker
  • 2dl
    vatten

Så lagar du

1. Picka hål på skalet på 10 citroner och lägg dessa i en enliters glasburk med patentlock. Tillsätt salt och socker.

2. Pressa 7 citroner till 3 dl citronsaft och tillsätt saft och vatten, totalt 5 dl vätska, så att det täcker citronerna i burken. Stäng locket, vänd några gånger så salt och socker löser sej.

3. Låt stå i kylskåp 1 månad.

Dela det här receptet med dina vänner!