Marshmallowpaj med limoncello och hallon

Publicerat:
2017-07-20Tillagningstid:
En riktigt smarrig dessertpaj där fräschör från citron och hallon möter det söta. Vill du göra desserten alkoholfri, byt limoncellon mot saft.
Ingredienser
10portioner
Botten
- 200gdigestivekex
- 100grumsvarmt smör
Fyllning
- 200gmarshmallows
- 1½dlmjölk, 3%
- 1½dllimoncello eller citronsaft
- 4dlvispgrädde
Topping
- 250gfärska hallon
- limezest
Så lagar du
1. Kör kex och smör till en smulig massa i matberedare. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten ca 22 cm diameter så degen går upp lite på kanterna. Ställ i kylen.
2. Lägg marshmallows och mjölk i en kastrull, värm sakta under omrörning. När det nästan kokar, ta från värmen men rör vidare tills marshmallowsen smält. Vispa i limoncellon och låt kallna helt.
3. Vispa grädden inte alltför fast, vänd ner marshmallowsblandningen. Fördela över kakbotten i formen och kyl ca 3-4 timmar.
4. Servering: Toppa med hallon och limezest.