Marshmallows med svarta vinbär

Publicerat:
2018-03-06Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
Karamellsyrup
- 5gelatinblad
- 250gsocker
- 75gvatten
- 110gglukos
Skum
- 140gpastöriserade äggvitor
- 15gsocker
Smaksättning
- ½vaniljstång
- 1tskflorsocker
- 20gfrystorkade svarta vinbär
- 150–200gflorsocker att rulla i
Så lagar du
Karamellsirap
1. Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt varren i 30 minuter.
2. Värm 250 g socker, vatten och glukos till precis 117 grader i en liten kastrull.
3. Kör 15 g socker och äggvitan i en blender.
4. Tag grytan av värmen.
Skum
1. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och rör snabbt ut den i karamellsirapen.
2. Viktigt: Häll snabbt den varma karamellen ned i äggblandningen under omrörning.
3. Öka hastigheten till max på blendern och kör till fast konsistens.
Montering
1. Skrapa kornen ur vanlijstången.
2. Mortla fröna tillsammans med 1 tsk florsocker.
3. Hacka frystorkade svarta vinbär och vänd ner dem i skummet tillsammans med vaniljsockret.
4. Fyll skummet i engångsspritspåsar med en slät 18 mm tyll i
5. Häll upp florsocker på ett fat.
6. Spritsa ut långa "korvar".
7. Rullar korvarna försiktigt i florsocker och låt dem torka i rumstemperatur i minst 2 timmar.
8. Klipp i lagom långa bitar och rulla återigen i florsocker.