Marshmallows med vanilj

Publicerat:
2012-11-05Ingredienser
- 180gsocker
- 50gvatten
- 1stvaniljstång
- 6ggelatinblad (ca 3 st)
- 40gäggvita
Så lagar du
1. Lägg gelatinet i iskallt vatten ca 10 minuter. Dela den halva vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en liten kastrull och lägg även den skrapade vaniljstången i kastrullen. Häll på socker och vatten och blanda runt.
2. Börja koka sockermassan. När den når en temperatur av 115 grader så häll äggvitan i en rostfri bunke och vispa (med elvisp eller vispmaskin), först försiktigt och sedan kraftigt.
3. När sockerblandningen når en temperatur av 126 grader, ta kastrullen av spisen och lyft ur vaniljstången med en gaffel. Häll därefter försiktigt sockret på äggvitan medan det vispas sakta.
4. Fortsätt att vispa och krama ur vattnet ur gelatinet och lägg det i den varma smeten. Fortsätt att vispa tills smeten svalnat till ca 45 grader.
5. Spritsa ut massan på ett tunt lager av maizena i önskad storlek eller häll massan på ett tunt lager maizena och låt den stelna i ca 1 timme.
6. Om du spritsat så kan du sikta maizena över marshmallowbitarna och låt dem stelna i ytterligare 2 timmar. Om du hällt massan på maizenan så låt den stelna i ca 2 timmar och sikta lite maizena över.
7. Smörj en kniv med solros eller majs olja och dela marshmallows i önskade bitar.