Marsipanlimpa med nougat

Marsipanlimpa med nougat

Publicerat:

Tillagningstid:

En smaskig chokladdröm som passar perfekt till julbordets efterrättsbuffé. Strö gärna över torkade hallon, mandel eller krossade chokladlinser.

Ingredienser

  • 200g
    mandelmassa
  • 125g
    nougat
  • 100g
    mörk choklad, 70 %

Garnering

  • Torkade hallon, mandel eller krossade chokladlinser

Så lagar du

1. Kavla ut mandelmassan mellan bakplåtspapper till en rektangel cirka 11x35 cm. Skär och lappa tills du får en jämn rektangel.

2. Kavla sedan ut nougaten mellan bakplåtspapper till samma storlek som mandelmassan. Lägg den ovanpå och pressa samman.

3. Rulla sedan ihop från den breda sidan pressa samman samtidigt som du rullar. Dela rullen i fyra bitar.

4. Bryt chokladen i bitar och smält 2/3 av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta i den varma chokladen.

5. Bred chokladen över bitarna. Strö över garneringen och låt kallna.

Dela det här receptet med dina vänner!