Maskrosomelett med ogrässallad

Maskros

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ägg
  • 3msk
    vispgrädde
  • 2krm
    salt
  • 1msk
    smör - till stekningen
  • 10st
    maskrosor
  • ½dl
    fint skuren salladslök
  • lite färsk vitlök

Ogräs till sallad:

  • Vitplister
  • Rödplister
  • Kirskål
  • Våtarv
  • Almfrukt
  • Maskrosblad
  • Lönnblad - späda

Dressing:

  • 3tsk
    olivolja
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • 1krm
    salt

Så lagar du

1. Vispa samman ägg, vispgrädde och salt. Strimla löken och vitlöken fint. Stek löken och maskrosknopparna i smör och häll på äggen när löken och blommorna har fått lite färg. Skaka pannan hastigt precis när du har hällt i äggen och forma sedan omeletten till en "cigarr" form.

2. Vänd upp omeletten på en tallrik och servera tillsammans med ogrässalladen.

3. Salladen gör du enkelt så här:

4. Tvätta och rensa ogräset från myror och annat ofog som har letat sig dit och skaka av vattnet.

5. Blanda samman allt i en stor skål och häll på dressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!