Ingredienser
4portioner
- 4stägg
- 3mskvispgrädde
- 2krmsalt
- 1msksmör - till stekningen
- 10stmaskrosor
- ½dlfint skuren salladslök
- lite färsk vitlök
Ogräs till sallad:
- Vitplister
- Rödplister
- Kirskål
- Våtarv
- Almfrukt
- Maskrosblad
- Lönnblad - späda
Dressing:
- 3tskolivolja
- 1tskvitvinsvinäger
- 1krmsalt
Så lagar du
1. Vispa samman ägg, vispgrädde och salt. Strimla löken och vitlöken fint. Stek löken och maskrosknopparna i smör och häll på äggen när löken och blommorna har fått lite färg. Skaka pannan hastigt precis när du har hällt i äggen och forma sedan omeletten till en "cigarr" form.
2. Vänd upp omeletten på en tallrik och servera tillsammans med ogrässalladen.
3. Salladen gör du enkelt så här:
4. Tvätta och rensa ogräset från myror och annat ofog som har letat sig dit och skaka av vattnet.
5. Blanda samman allt i en stor skål och häll på dressingen.