Mastios moffiga chokladboll

Publicerat:
2019-10-03Tillagningstid:
Sandra tar sig an ett av Sveriges mest älskade bakverk, och gör mos av konkurrensen med muscovado-socker, rostat havre, brynt smör och mörk choklad.
Ingredienser
15 - 20portioner
- 100gsmör, brynt och kallnat
- 1dlmuscovadosocker, ljust
- ½dlkakao
- 100gchoklad, smält 70-75 %
- 3½dlhavregryn, glutenfria
- 1krmsalt
- 3mskkall espresso eller starkt kaffe
- 1½dlkokos
Så lagar du
1. Bryn smöret och lägg ner chokladen att smälta. Rör om till en chokladkräm.
2. Mixa hälften av havregrynen med socker och kakao till ett fint pulver.
3. Rosta resten av havren i en torr panna.
4. Rör samman alla råvaror till en massa, mixa med mixer för en krämig boll och arbeta med händerna för en mer rutig och crunchy boll.
5. Rulla bollar om i den storlek du gillar och rulla dem direkt i rostade kokosflingor.
Tips
Var noga med att välja havegryn som endast innehåller ren/glutenfri havre om du vill att chokladbollarna skall vara glutenfria.