Mastios tomatketchup

Mastios tomatketchup i patentburk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nu ska vi vara noga och säga tomatketchup. För ketchup per definition är egentligen bara en mixad sötsyrlig inläggning. Det som ger den tomatketchup vi är så vana vid sin speciella smak är faktiskt stjälkselleri. Vilken smakbomb! Receptet ger 5 dl färdig ketchup.

Ingredienser

  • 500g
    tomater, avrunnen vikt
  • 1
    selleristjälk
  • 1
    rödlök, liten
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    olivolja
  • 3msk
    rödvinsvinäger
  • 2
    kryddnejlikor
  • 3tsk
    salt
  • 1dl
    råsocker

Så lagar du

1. Finhacka selleri, lök, vitlök och chili om du vill ha det i och stek det långsamt och mjukt i olivolja, skicka sedan ner kryddor och tomaterna och låt sjuda i 10 minuter eller tills ketchupen tjocknat.

2. Låt röran svalna och kör sedan allt i en mixer till en slät ketchup, späd med några skedar vatten om du vill och smaka av med salt, socker och vinäger.

Tips

Vill du har mer sting i din ketchup, tillsätt ¼ röd chili. Förvara din ketchup i en glasburk i kylen och använd alltid en ren sked för att ta upp din ketchup.

Dela det här receptet med dina vänner!