Matcha pannacotta

Publicerat:
2018-02-15Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Sesamkrisp
- 50gsmör
- 50gmjöl
- 50gvit sirap
- 50gsocker
- 15gsesamfrön
Pannacotta
- 10gmatchapulver
- 350ggrädde
- 150gvatten
- 100gsocker
- 2½gelatinblad
Passionfruktscoulis
- 40gsocker
- 250gmangopuré
- 100gpassionsfruktspuré
- 10gmajsstärkelse
- 50gvatten
Så lagar du
Pannacotta
1. Lägg gelatin i kallt vatten i ca 5 min.
2. Blanda alla andra ingredienser i en kastrull. Koka upp.
3. Krama ut vattnet ur gelatinet och tillsätt gelatinet i resterande ingredienser. Låt allt bli svalt.
Sesamkrisp
1. Smält ihop smör, vit sirap och socker.
2. Blanda ned resterande av ingredienserna.
3. Rör ihop allt till en jämn smet.
4. Låt stå i kyl i 20 min.
5. Baka av på 175 grader i ca 5 min eller till en gyllenbrun färg
Passionfruktscoulis
1. Blanda alla ingredienser och koka till första bubblan.
2. Kyl ned i ca 30 min och frys i form till solid.
Servering
1. Lägg de frysta passionsfruktsbitarna i botten på ett glas eller en djup tallrik.
2. Häll över matcha pannacotta och låt allt stelna i kyl i ca 60 min.
3. Servera med färsk mango, sesamkrisp och sötad grädde som är vispad.