Matig bulgursallad med grillade grönsaker

Ingredienser
4 - 6portioner
- 4dlbulgur (går även att byta ut till quinoa)
- 2mskkycklingfond ur flaska
- 2stora paprikor i olika färger
- 1knippa(or)sparris
- 1stor aubergine
- 5salladslökar, bara den vita delen
- 1burk(ar)kikärtor, ca 400 g
- 1knippa(or)persilja
- salt och nymald svartpeppar
- 1-2vitlöksklyftor med skal
- 1citron
- olivolja
Så lagar du
1. Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen, men tillsammans med kycklingfond.
2. Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem. Skär eller skala bort den nedersta delen av sparrisen. Klyfta citronen. Skär auberginen i tjocka skivor, ca 2 cm.
3. Pensla alla grönsaker med olivolja och grilla allt över fin glöd tills dem är mjuka och har fått fin färg. Grilla även vitronklyftorna och vitlöksklyftorna med skalet kvar.
4. Skala den rostade vitlöken, mosa innehållet och blanda med ca 2 msk olivolja och saft från de grillade citronklyftorna. Dela paprikorna, salladslöken, och eventuellt sparrisen i mindre bitar.
5. Blanda grönsakerna, och de avrunna kikärterna med bulguren och sväng runt allt tillsammans med citron- och vitlöksoljan. Smaka av med salt och svartpeppar och servera salladen med antingen varm eller kall.
Tips
Använd gärna ett finmaskigt grillgaller när du grillar grönsaker. Det är perfekt när man ska grilla grönsaker som lätt trillar ner mellan det vanliga gallret.