Matig sallad med rödbetor och kantareller

Publicerat:
2015-09-07Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500grödbetor, ca 8 st
- 1burk(ar)kikärter, 290 g
- 3ströda knipplökar
- 4mskfinhackad dill
- 2mskfinriven pepparrot
- 1½dlolivolja
- 2mskpressad citron
- 150gsockerärter
- 100gblandad sallad
- 300gfärska kantareller
- 1dlrostade pumpakärnor
- 200grökt lax
- smör till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Klyfta löken grovt. Häll av kikärterna. Fördela rödbetor, lök och kikärter på en ugnsplåt och ringla över ½ dl olivolja, salta och peppra och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills rödbetorna är mjuka.
3. Lägg den rensade svampen i en stekpanna och stek till vätskan är borta. Tillsätt smör och fräs svampen ett par minuter. Salta och peppra.
4. Blanda dill med pepparrot, 1 dl olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda de rostade rödbetorna, löken och kikärterna med kantareller, sockerärter och sallad i en skål eller på ett stort fat.
6. Ringla över dressing och toppa med rostade pumpakärnor. Servera med strimlad, rökt lax.