Matig sallad med rödbetor och kantareller

Matig sallad med rödbetor och kantareller

Publicerat:

Tillagningstid:

Svamp i salladen gör underverk, och rödbetor ger god sötma. En bit rökt lax gör rätten komplett.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    rödbetor, ca 8 st
  • 1burk(ar)
    kikärter, 290 g
  • 3st
    röda knipplökar
  • 4msk
    finhackad dill
  • 2msk
    finriven pepparrot
  • dl
    olivolja
  • 2msk
    pressad citron
  • 150g
    sockerärter
  • 100g
    blandad sallad
  • 300g
    färska kantareller
  • 1dl
    rostade pumpakärnor
  • 200g
    rökt lax
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Klyfta löken grovt. Häll av kikärterna. Fördela rödbetor, lök och kikärter på en ugnsplåt och ringla över ½ dl olivolja, salta och peppra och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills rödbetorna är mjuka.

3. Lägg den rensade svampen i en stekpanna och stek till vätskan är borta. Tillsätt smör och fräs svampen ett par minuter. Salta och peppra.

4. Blanda dill med pepparrot, 1 dl olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda de rostade rödbetorna, löken och kikärterna med kantareller, sockerärter och sallad i en skål eller på ett stort fat.

6. Ringla över dressing och toppa med rostade pumpakärnor. Servera med strimlad, rökt lax. 

Dela det här receptet med dina vänner!