Matig svampmacka

Ingredienser
4portioner
- cirka 1literblandad svamp (kantarell, trattkantarell, karl-johan, svart trumpetsvamp)
- 1stgul lök
- ½stvitlöksklyfta
- 100grökt sidfläsk
- 4ststora blad grönkål
- 1dlvitt vin
- 3dlvispgrädde
- 1dlmycket grovt hackad persilja
- 2kvist(ar)timjan
- salt och peppar
- 4skiva(or)vitt surdegsbröd
- olivolja
Så lagar du
1. Stek brödet på hög värme i rikligt med olivolja. Lägg till sidan.
2. Tvätta svampen och låt den torka på en handduk. Hacka lök och vitlök. Skär ner sidfläsket i små bitar. Riv ner grönkålen i mindre bitar.
3. Fräs lök, vitlök och sidfläsk vackert gyllenbrunt. Tillsätt all svamp och salta lätt. Stek på hög värme tills vätskan har avdunstat och svampen fått fin färg.
4. Tillsätt vitt vin, grönkål och grädde. Koka samman tills grädden har fått fin konsistens. Tillsätt persilja och servera genast på de rostade brödskivorna.