Matjesill med ugnsbakad kålrot i brynt smör

Matjesill ligger på ett träfat ihop med smält smör och purjolök.

Publicerat:

Kålrot och purjolök som fått tillagas på glöd eller i ugn blir underbart gott ihop med matjesill, smör och kokad potatis.

Så lagar du

1. Baka kålroten på glöden eller i ugnen i 200 grader i 60-90 minuter. Baka purjolöken hel i 30 minuter.

2. Hacka eller skiva kålroten och purjon.

3. Hetta upp en panna och bryn smöret på medeltemperatur. När smöret börjar få en lätt nötig färg lägger du i kålroten och purjolöken.

4. Hacka gräslöken och vänd ner den i smöret.

5. Häll ut spadet ur sillburken och placera matjessillen på en tallrik.

6. Häll nu över smöret, purjolöken och kålroten. Servera med kokt potatis. 

 

Tips
Du kan med lätthet baka grönsakerna i ugnen i stället för på glöden. Spara spadet från matjesillen till såser eller i dina juliga köttbullar.

Dela det här receptet med dina vänner!