Matjesill med ugnsbakad kålrot i brynt smör

Publicerat:
2020-12-22Kålrot och purjolök som fått tillagas på glöd eller i ugn blir underbart gott ihop med matjesill, smör och kokad potatis.
Så lagar du
1. Baka kålroten på glöden eller i ugnen i 200 grader i 60-90 minuter. Baka purjolöken hel i 30 minuter.
2. Hacka eller skiva kålroten och purjon.
3. Hetta upp en panna och bryn smöret på medeltemperatur. När smöret börjar få en lätt nötig färg lägger du i kålroten och purjolöken.
4. Hacka gräslöken och vänd ner den i smöret.
5. Häll ut spadet ur sillburken och placera matjessillen på en tallrik.
6. Häll nu över smöret, purjolöken och kålroten. Servera med kokt potatis.
Tips
Du kan med lätthet baka grönsakerna i ugnen i stället för på glöden. Spara spadet från matjesillen till såser eller i dina juliga köttbullar.