Matjesill- och färskosttårta

Matjesill- och färskosttårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett recept som andas svensk sommar.

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    kesella
  • 4dl
    crème fraiche
  • 2dl
    tärnad matjesill
  • 1knippa(or)
    dill, finskuren
  • ½dl
    gräslök, finskuren
  • 2msk
    riven pepparrot
  • 6st
    gelatinblad, blötlagda
  • salt
  • 5skiva(or)
    kavring
  • 100g
    brynt smör

Så lagar du

1. Värm upp 1 dl crème fraiche och rör ut de blötlagda gelatinbladen. Blanda övrig crème fraiche, kesella, örter och matjesill.

2. Tillsätt varm crème fraiche och smaka av med pepparrot, salt och peppar.

3. Mixa kavring med brynt smör och stryk ut i en terrinform. Häll på färskostsmeten och ställ i kyl tills det har stelnat.

4. Toppa med en liten sallad på pepparrot, rädisa och dill.

Dela det här receptet med dina vänner!