Matjesill- och färskosttårta

Publicerat:
2016-06-07Tillagningstid:
Ett recept som andas svensk sommar.
Ingredienser
4portioner
- 4dlkesella
- 4dlcrème fraiche
- 2dltärnad matjesill
- 1knippa(or)dill, finskuren
- ½dlgräslök, finskuren
- 2mskriven pepparrot
- 6stgelatinblad, blötlagda
- salt
- 5skiva(or)kavring
- 100gbrynt smör
Så lagar du
1. Värm upp 1 dl crème fraiche och rör ut de blötlagda gelatinbladen. Blanda övrig crème fraiche, kesella, örter och matjesill.
2. Tillsätt varm crème fraiche och smaka av med pepparrot, salt och peppar.
3. Mixa kavring med brynt smör och stryk ut i en terrinform. Häll på färskostsmeten och ställ i kyl tills det har stelnat.
4. Toppa med en liten sallad på pepparrot, rädisa och dill.