Matjestårta

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Botten
- 25gsmör
- 300gkavring
Fyllning
- 4stgelatinblad
- 2burk(ar)matjesill, 200 gram
- lite sillspad
- 1strödlök
- 250gkesella
- 3dlgräddfil
- 1knippa(or)dill, finhackad
Garnering
- Rädisor
- gräslök och/eller finhackad rödlök
Så lagar du
1. Smält smöret. Riv eller mixa kavringen. Blanda brödsmulor och smör.
2. Platta ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min.
3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
4. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella, gräddfil och dill. Smaka av med lite sillspad.
5. Tag upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull (utan tillsatt vatten). Låt svalna lite.
6. Rör ner gelatinet i sillsmeten. Bred ut den på kavringbottnen.
7. Ställ i kylskåp och låt stelna i 3-4 timmar.
8. Tag bort kanten på formen. Garnera med rädisor och finhackad gräslök och/eller rödlök.