Matjestårta

Matjestårta

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Botten

  • 25g
    smör
  • 300g
    kavring

Fyllning

  • 4st
    gelatinblad
  • 2burk(ar)
    matjesill, 200 gram
  • lite sillspad
  • 1st
    rödlök
  • 250g
    kesella
  • 3dl
    gräddfil
  • 1knippa(or)
    dill, finhackad

Garnering

  • Rädisor
  • gräslök och/eller finhackad rödlök

Så lagar du

1. Smält smöret. Riv eller mixa kavringen. Blanda brödsmulor och smör.

2. Platta ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min.

3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.

4. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella, gräddfil och dill. Smaka av med lite sillspad.

5. Tag upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull (utan tillsatt vatten). Låt svalna lite.

6. Rör ner gelatinet i sillsmeten. Bred ut den på kavringbottnen.

7. Ställ i kylskåp och låt stelna i 3-4 timmar.

8. Tag bort kanten på formen. Garnera med rädisor och finhackad gräslök och/eller rödlök.

Dela det här receptet med dina vänner!