Mauds enklaste chokladtårta

Ingredienser
8 - 12portioner
1 tårta, 10-12 bitar
- 100gsmör
- 200gmörk choklad
- 2dlströsocker
- 4stägg
Tillbehör
- 500ghallon
- rivet skal och saft av 1 apelsin
- 2-3mskströsocker
- lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 15-20 min.
7. Servera med hallonen smaksatta med apelsin och lite socker samt lättvispad grädde.