Mauds gulaschsoppa

Publicerat:
2022-02-02Tillagningstid:
Kryddig soppa som bara blir godare av att göras i förväg. Paprikapulver finns i olika styrkor, om du har starkt paprikapulver se upp med mängden.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 2stgula lökar (ca 300g)
- smör
- 800gbenfri högrev eller märgpipa
- 1,5mskpaprikapulver (milt)
- 1tskhel kummin
- 1-2krmcayennepeppar
- Några varv med svartpepparkvarnen
- 2msktomatpuré
- 2literkokande vatten
- 1burk(ar)finkrossade eller passerade tomater (ca 400g)
- 2,5tsksalt
- 3stmorötter (ca 300g)
- 0,75kgpotatis
- 1stpaprika
- finhackad persilja
Tillbehör
- Gräddfil eller tjock yoghurt
- bröd
Så lagar du
- Finhacka löken och smörfräs den mjuk i en stora gryta.
- Skär köttet i små tärningar. Tillsätt kryddor och tomatpuré till löken. Låt den fräsa i en halv minut.
- Tillsätt köttet och blanda runt. Häll på kokande vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt tomater och salt. Koka under lock ca 1,5 timme.
- Skala och skär morötter och potatis i små tärningar. Skär paprikan i små tärningar. När köttet börjar kännas mört, tillsätt potatis och grönsaker. Koka ytterligare ca 20 minuter.
- Tillsätt mer kokande vatten om soppan är för tjock. Ta av locket och koka bort vätska om soppan är för tunn. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor. Servera gärna med en klick gräddfil eller tjock yoghurt och bröd.