Maximillians vita pizza

Publicerat:
2018-11-07Tillagningstid:
Den här vita pizzan får härligt spännande smak av kronärtskocka och tångkaviar. En riktig smakbomb!
Ingredienser
4portioner
- 2pizzadegar
Kronärtkockskräm
- 1burk(ar)kronärtskocka i olja (200 g)
- 1dlhavregrädde
- ½tskhavssalt
- ½citron, rivet skal
Topping
- 1pakettofu, smaksatt
- ¼knippa(or)grönkål
- ½gul lök, skivad
- 1kruk(or)basilika
- 1burk(ar)tångkaviar
Så lagar du
1. Tärna tofun i små bitar eller mosa den om det är silkestofu. Riv grönkålen och skölj i vatten. Skala och skiva den gula löken tunt. Plocka bladen från basilikan och lägg i en skål.
2. Sätt ugnen på högsta temperatur utan fläkt.
3. Knåda ut 2 pizzadegar med mjöl på. Täck bägge bottnarna med skockakrämen. Lägg på svartkål, lök, tofu.
4. Baka pizzorna en i taget, högst upp i ugnen i 8-12 minuter beroende på hur er ugn fungerar. Titta till då och då efter att 8 minuter passerat. Det ska vara brunt under pizzan så lyft med en stekspade och kika in under degen.
5. Ta ut pizzan och klicka ut tångkaviar och lägg på basilikabladen.
Tips
Variera mellan olika typer av tofu till exempel rökt, alger eller italiensk.