Mazarinkaka med färska bär

Publicerat:
2015-08-19Tillagningstid:
Ingredienser
12 - 14portioner
- 175gsmör
- 75gmandelmassa
- 1stägg
- 8droppe(ar)bittermandelarom
- 1½dlmjölk
- 2½dlströsocker
- 3dlvetemjöl
- 1mskvaniljsocker
- ½tskbakpulver
Till servering
- färska bär
- florsocker
- vispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Smält smöret på svag värme, riv mandelmassan grovt.
3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål, gärna med elvisp. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under fortsatt vispning så allt blandas väl. Rör ner smöret.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-45 min. Låt kakan kallna.
6. Lägg upp kakan på fat, fördela bär över och pudra på lite florsocker. Servera med vispad grädde.
OBS: Var försiktig när du doserar bittermandelarom, effekten är kraftig. Receptet här ger ganska rejäl karaktär, minska dosen om du är känslig.
Dryckestips
Dessertvin:
2010 Château du Juge, Frankrike
Nr 4197, 79 kr/37 cl