Mazarintårta med citron och hallon

Publicerat:
2016-06-17Tillagningstid:
Den här mumsiga tårtan avrundar buffén på finaste vis. Dessutom är den glutenfri eftersom botten mest består av mandelmassa!
Ingredienser
10 - 15portioner
- 175gsmör
- 400gmandelmassa, riven
- 3ägg
- 1stekologisk citron, det gula av skalet rivet
- ½dlmajsstärkelse
- 50gmandelspån (kan bytas mot nötter el. kokos)
- 200gnaturell färskost
- 2dlvispgrädde
- 2-3msklemon curd
- 4dlhallon el. andra bär
- valfritt: färsk mynta el. citronmeliss
Så lagar du
1. Bryn smöret gyllene, låt svalna. Sätt ugnen på 180°. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, ca 26 cm i diameter.
2. Rör smör och mandelmassa smidigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner hälften av det rivna citronskalet samt majsstärkelse.
3. Grädda kakan mitt i ugnen tills den fått färg och känns fast, men ändå saftig. Det tar ca 30 minuter.
4. Rosta mandelspånen gyllene i ugnen när kakan är klar. Det tar ca 5 minuter, passa så de inte bränns. Låt svalna.
5. Vispa färskost och grädde tills det är spritsbart, smaka av med lemon curd. Garnera kakan med spritsad citronkräm, hallon, rivet citronskal, mandelspån och eventuellt myntablad.