Medelhavsdoftande fiskgryta

Publicerat:
2016-08-05Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500-600gvit fast fiskfilé, t.ex sej
- 1ststor gul lök
- 2stklyftor vitlök
- 1ströd chili
- 3ststjälkar belkselleri
- ca 4mskolivolja
- 3dltorrt vitt vin
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1stgul paprika
- 1ströd paprika
- 1stgrön squash
- 400gpotatis
- 1stfänkål
- 1stliten knippe salvia, ca 20 blad
- 1stliten knippe timjan
- 3-4stsalladslök
- 1dlstor kapris
- 1dlsvarta oliver
- 1stcitron, saften
- salt och peppar
- räkor och musslor (valfritt)
Så lagar du
1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela chilin och rensa ut kärnorna. Skär bleksellerin i små bitar. Fräs allt i en paellapanna eller stor stekpanna i olivoljan. Tillsätt vitt vin och krossade tomater.
2. Kärna ur paprikorna och skär ner de i mindre bitar. Skär squashen i små bitar. Tvätta och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg alla dessa grönsaker i stekpannan. Fyll på med lite vatten om det behövs mer vätska. Det skall inte täcka grönsakerna helt, men får inte heller koka torrt.
3. Hacka örterna grovt och strö dessa över grytan.
4. Skär fisken i stora fina bitar och lägg i dessa. Hacka salladslöken och strö över fisken. Lägg i oliver och kapris och salta lätt.
5. Täck allt med folie och låt puttra försiktigt i ca 10 minuter eller tills fisken och potatisen är klar. Kontrollera lite då och då så att det inte kokar torrt och fyll på men lite vatten i taget om det behövs.
6. Smaka av med salt och peppar och lite färskpressad citronsaft. Servera med nybakat bröd.