Melanzane chini - fyllda auberginer

Melanzane chini - fyllda auberginer

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    stor aubergine
  • minst 50g
    riven pecorino
  • 75g
    riven emmentalerost
  • 4
    ägg
  • 150-200g
    ljust mjukt bröd
  • peppar
  • olivolja till stekning

Så lagar du

1. Tärna och koka aubergine under lock med ett glas vatten i cirka 15 minuter. Sila av och låt svalna (kan göras dagen innan).

2.  Smula ner brödet i en skål, tillsätt alla ingredienser (kläm ut vätska ur auberginen först), peppra efter smak. Mosa och blanda smeten med händerna. Gör små biffar som du steker direkt i olivolja tills de blir bruna på båda sidorna.

3. Lägg på ett fat och salta omedelbart. Äts varma eller kalla men jag föredrar dem ljumna.

Dela det här receptet med dina vänner!