Mellorulltårta

Publicerat:
2021-03-30Tillagningstid:
Daniel Damberg lär oss hur man gör en drömrulltårta med Mellotouch. Det här är en bakelse som går hem hos de flesta, dessutom är den ju riktigt festlig!
Ingredienser
8 - 10portioner
- 3ägg
- 1 ½dlsocker
- 3/4dlpotatismjöl
- 2mskkakao
- 1tskbakpulver
- 1mskströsocker
Smörkräm
- 100gsmör
- 1 ½dlflorsocker
- 2äggulor
- 2tskvaniljsocker
- hushållsfärg
Dekor
- vispad grädde
- strössel
- citronmeliss
- färska bär
Så lagar du
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Vänd ned.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt.
- Grädda på 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
- Vispa ingredienserna till smörkrämen poröst och färga den med hushållsfärg.
- Bred krämen på rulltårtan och rulla ihop.
- Skär upp rulltårtan, lägg på fat och spritsa på vispad grädde. Dekorera med strössel, citronmelissblad och färska bär.