Melonsallad med ingefära och thaibasilika

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    liten rödlök
  • 10st
    stora blad thaibasilika
  • 5dl
    melonkulor av olika sorter
  • 1st
    liten thaichili eller annan färsk chili efter smak
  • 1msk
    finriven ingefära
  • 1 1/2msk
    pressad lime
  • 1tsk
    farinsocker

Så lagar du

Kula olika sorters melon (t.ex. galia, honung m.fl.) med ett kuljärn. Halvera löken och skiva mycket tunt. Dela skivorna på mitten så att du får korta bitar. Strimla basilikan fint med en mycket vass kniv. Skiva chilin så tunt som möjligt. Blanda alla ingredienser och kyl i minst en halvtimme.

Gott till grillad kyckling eller som en förrätt toppat med skalade räkor!

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!