Melonsallad med lime och mynta

Publicerat:
2017-05-26Tillagningstid:
En frisk och fräsch avslutning. Naturligtvis kan man servera lite lättvispad grädde eller krämig yoghurt till.
Ingredienser
4portioner
- 1kgmelon (blanda gärna olika sorter)
- 2limefrukter
- 2msksocker
- 1dlfärsk, strimlad mynta
Så lagar du
1. Kärna ur melonerna och skär bort skal. Tärna melonköttet och lägg i en skål.
2. Tvätta limefrukterna och riv skalet av den ena över melonkuberna. Pressa saften ur limen över melonerna. Tillsätt socker och finhackad mynta.
3. Håll kallt fram till servering. Servera gärna i portionsglas.
Dryckestips
Sött, pärlande vin:
Brachetto d´Acqui Braida 2015, Italien
Nr 6260, 89 kronor (37,5 cl)