Melonsallad med ruccola och yoghurt

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1kgMelon av olika sorter (Galia, Cantaloupe, Vattenmelon, Nätmelon osv)
- 1mskhonung
- 4sttunna skivor kavring
- 2msksmör
- 2mskmörkt moscovadosocker
- 2dlgrekisk yoghurt
- rucola
Så lagar du
Gör kulor av melonerna med hjälp av ett håljärn, eller skär ut fina bitar med hjälp av en kniv. Lägg dessa fina bitar till sidan så länge. Skär bort skalet från de övriga melonresterna. Mixa melonköttet med en stavmixer tillsammans med honungen till en slät sås.
Skär ner kavringen till små tärningar. Stek tärningarna gyllenbruna i smöret och tillsätt sedan moscovadosockret. Låt svalna.
I en djup tallrik - lägg ut en spegel av melonsåsen. Lägg några melonkulor i såsen. Klicka ut den avrunna yoghurten och häll över de knapriga kavringstärningarna. Garnera med rucola.