Melonsallad med ruccola och yoghurt

Melonsallad med ruccola och yoghurt

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    Melon av olika sorter (Galia, Cantaloupe, Vattenmelon, Nätmelon osv)
  • 1msk
    honung
  • 4st
    tunna skivor kavring
  • 2msk
    smör
  • 2msk
    mörkt moscovadosocker
  • 2dl
    grekisk yoghurt
  • rucola

Så lagar du

Gör kulor av melonerna med hjälp av ett håljärn, eller skär ut fina bitar med hjälp av en kniv. Lägg dessa fina bitar till sidan så länge. Skär bort skalet från de övriga melonresterna. Mixa melonköttet med en stavmixer tillsammans med honungen till en slät sås.

Skär ner kavringen till små tärningar. Stek tärningarna gyllenbruna i smöret och tillsätt sedan moscovadosockret. Låt svalna.

I en djup tallrik - lägg ut en spegel av melonsåsen. Lägg några melonkulor i såsen. Klicka ut den avrunna yoghurten och häll över de knapriga kavringstärningarna. Garnera med rucola.

Dela det här receptet med dina vänner!