Ingredienser
4portioner
- 2 stpurjolökar
- 2mskolivolja
- 1msksmör
- 1nypa(or)salt
- 2stvitlöksklyftor
- 400gfrysta majskorn
- ½ströd chili
- ½ströd lök
- 7½dlgrönsaksbuljong
- ½dlfinhackad färsk koriander
- 1dlcréme fraiche
Så lagar du
1. Skölj, ansa och skiva det gröna på purjolökarna. Skala och hacka vitlöksklyftorna grovt. Stek grönsakerna långsamt i en kastrull i olja och smör tills purjolöken mjuknar.
2. Kärna ur och hacka chilin grovt och tillsätt den tillsammans med majs och finhackad rödlök. Låt puttra i ett par minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i 20 minuter.
3. Ta av soppan från värmen och mixa den slät. (Hit kan du förbereda!) Rör ner créme fraiche i den släta soppan och värm.
4. Servera soppan toppat med lite extra créme fraiche, finhackad koriander och eventuellt riven ost och cayennepeppar. Servera med quesadillas.