Micke Leijnegards äppelpaj

Micke Leijnegards äppelpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Programledaren Micke Leijnegard bjuder här på sin godaste variant på äppelpaj. Ett måste för alla äppelälskare!

Ingredienser

6 - 8portioner

Smuldeg

  • 2dl
    strösocker
  • 2krm
    salt
  • 3dl
    havregryn
  • ½dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 175g
    smör
  • ½dl
    ljus sirap

Fyllning

  • 4st
    stora äpplen
  • 0,75dl
    strösocker
  • 2msk
    farinsocker
  • 3tsk
    malen kanel

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och dela äpplena i bitar.
  3. Rör ihop äppelbitar, socker och kanel i en bunke och sprid ut i en pajform.
  4. Blanda sedan smuldegen,  strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och vaniljsocker.
  5. Smält smöret i en kastrull och häll det över torrvarorna tillsammans med sirap. Rör till en jämn smet och  bred ett jämnt lager över äpplena.
  6. Grädda pajen 30-40 minuter, fin gyllenbrun färg.

Dela det här receptet med dina vänner!