Micke Leijnegards äppelpaj

Publicerat:
2024-06-05Tillagningstid:
Programledaren Micke Leijnegard bjuder här på sin godaste variant på äppelpaj. Ett måste för alla äppelälskare!
Ingredienser
6 - 8portioner
Smuldeg
- 2dlströsocker
- 2krmsalt
- 3dlhavregryn
- ½dlvetemjöl
- 2tskvaniljsocker
- 175gsmör
- ½dlljus sirap
Fyllning
- 4ststora äpplen
- 0,75dlströsocker
- 2mskfarinsocker
- 3tskmalen kanel
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och dela äpplena i bitar.
- Rör ihop äppelbitar, socker och kanel i en bunke och sprid ut i en pajform.
- Blanda sedan smuldegen, strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och vaniljsocker.
- Smält smöret i en kastrull och häll det över torrvarorna tillsammans med sirap. Rör till en jämn smet och bred ett jämnt lager över äpplena.
- Grädda pajen 30-40 minuter, fin gyllenbrun färg.