Cheesecake med vit choklad & jordgubbar

Cheesecake med vit choklad & jordgubbar

Ingredienser

8portioner

Botten

  • 300g
    digestivekex
  • 150g
    smör

Fyllning

  • 775g
    philadelphiaost
  • 200g
    vitchoklad
  • 3st
    ägg
  • 1dl
    socker
  • 1nypa(or)
    citronskal

Glasyr

  • 1dl
    gräddfil
  • 1dl
    creme fraiche

Så lagar du

1. Mixa ihop kex och smält smör och tryck ut i en form.

2. Vispa philadelphiaosten mjuk.

3. Smält vit choklad och rör ned philadelphiaost i chokladen och sedan resterande. Rör ut äggen med socker och vänd ned i färskostsmeten, rör ned lite citronrasp.

4. Fyll upp i formen.

5. Baka i 160 grader i 45 minuter. Låt svalna 15 minuter.

6. Blanda samman gräddfil och creme fraiche och slå på den lätt svalnade cheesecaken, baka av i 10 minuter i 150 grader.

7. Låt kakan svalna, servera med färska jordgubbar och njut.

Dela det här receptet med dina vänner!