Cheesecake med vit choklad & jordgubbar

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8portioner
Botten
- 300gdigestivekex
- 150gsmör
Fyllning
- 775gphiladelphiaost
- 200gvitchoklad
- 3stägg
- 1dlsocker
- 1nypa(or)citronskal
Glasyr
- 1dlgräddfil
- 1dlcreme fraiche
Så lagar du
1. Mixa ihop kex och smält smör och tryck ut i en form.
2. Vispa philadelphiaosten mjuk.
3. Smält vit choklad och rör ned philadelphiaost i chokladen och sedan resterande. Rör ut äggen med socker och vänd ned i färskostsmeten, rör ned lite citronrasp.
4. Fyll upp i formen.
5. Baka i 160 grader i 45 minuter. Låt svalna 15 minuter.
6. Blanda samman gräddfil och creme fraiche och slå på den lätt svalnade cheesecaken, baka av i 10 minuter i 150 grader.
7. Låt kakan svalna, servera med färska jordgubbar och njut.