Milanesisk kalv - Italiensk schnitzel

Publicerat:
2020-05-27Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4kalvkotletter, ca 200-250 g/st
- 5ägg
- 250gströbröd
- 2½dlolivolja
- 4kvist(ar)rosmarin
- 4klyfta(or)vitlök
- salt och färskmalen svartpeppar
- citronklyftor till servering
Så lagar du
1. Lägg kotletterna på en skärbräda. Med en vass kniv, skrapa all hud från utsidan av benet tills det är rent. Banka kalvköttet till cirka 5 mm tjockt. Använd till exempel en kavel eller en tung stekpanna. Gör cirka 3 snitt i fettet för att förhindra att köttet rullar ihop sig.
2. Knäck äggen i en stor skål och krydda med salt och peppar. Lägg brödsmulorna på en stor tallrik eller bricka.
3. Doppa varje köttbit i brödsmulorna, skaka bort allt överskott. Sedan i äggen, se till att köttet och benet är helt täckta. Sedan i brödsmulorna igen. Se till att varje köttbit är jämnt panerad.
4. Placera köttet på en skärbräda och tryck ner det något med handflatan.
5. Häll olja i en stor stekpanna, tillsätt rosmarin och vitlök och fräs på medelhög värme. Strö några lite ströbröd i oljan för att kontrollera om oljan är tillräckligt varm för stekning. om brödsmulorna börjar fräsa är oljan klar.
6. Stek kotletterna i 2 satser i 4 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på kökspapper. Strö över lite salt och servera med citronskivorna.
Tips
Om du föredrar ditt kött mer välstekt, stek i 1 minut längre på varje sida.