Minestrone med ostciabatta

Publicerat:
2020-05-26Tillagningstid:
Underbar italiensk soppa med grillade ostmackor. En favorit!
Ingredienser
4portioner
Soppan
- 2morötter
- 1lök
- 2selleristjälkar
- 1potatis
- 1zucchini
- ½savojkål
- 1msktomatpuré
- 2klyfta(or)vitlök
- färsk persilja
- 400gcannellinibönor
- 6mskolivolja
- 1½litergrönsaksbuljong
Ostciabatta
- 30gsmör
- 40gpecorino eller parmesan, finriven
- 4skiva(or)ciabatta
Så lagar du
1. Skär morötter, lök, selleri och potatis i kuber. Skiva kålen tunt.
2. Värm 6 msk olivolja i en stor kastrull, tillsätt de hackade grönsakerna, vitlök och tillaga på hög värme i 8 minuter eller tills de är mjuka. Tillsätt grönsaksbuljongen.
3. Så snart buöjongen börjar bubbla, tillsätt hackad zucchini och cannellinibönor. Krydda med salt och vitpeppar.
4. Sänk värmen och låt minestronen sjuda i tjugo minuter.
5. Tillsätt en matsked tomatpuré för extra färg och smak.
Ostciabatta
Rör ihop smör och riven pecorino till en pasta. Bred på skivor av ciabatta och grilla i ugn tills de är gyllenbruna.
Servering
Strö hackad persilja på soppan och servera tillsammans med ostbrödet.