Ingredienser
4portioner
- 400glammfärs
- 1klyfta(or)vitlök
- 1tsksalt
- 1tskchilipulver
- 1tskmald spiskummin
- 2mskhackad färsk mynta eller persilja
- 1ststort ägg
- 1stsmör till stekning
Rostade grönsaker
- 2stmorötter
- 1stpalsternacka
- 1ströd lök
- 1stgul paprika
- 1ströd paprika
- 1mskolivolja
- 1tsksalt
Så lagar du
Lammfärsbiffar
1. Blanda färsen med resten av ingredienserna. Arbeta den en stund så håller den ihop bättre.
2. Klicka ut med vattensköljt matskedsmått på en vattensköljd skärbräda. Rulla till bullar och platta till dem.
3. Hetta upp smöret i stekpanna och stek biffarna ca 2 min på var sida på ganska hög värme.
<BR>
Rostade grönsaker
1. Sätt ugnen på 225º.
2. Skala och skär morötter, palsternacka och lök i strimlor eller skivor. Ansa och skär paprikan i strimlor. Lägg alla grönsaker på plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.
3. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Blanda om någon gång under tiden.