Minilammfärsbiffar med rostade grönsaker

Minilammfärsbiffar med rostade grönsaker

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    lammfärs
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    chilipulver
  • 1tsk
    mald spiskummin
  • 2msk
    hackad färsk mynta eller persilja
  • 1st
    stort ägg
  • 1st
    smör till stekning

Rostade grönsaker

  • 2st
    morötter
  • 1st
    palsternacka
  • 1st
    röd lök
  • 1st
    gul paprika
  • 1st
    röd paprika
  • 1msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Lammfärsbiffar

1. Blanda färsen med resten av ingredienserna. Arbeta den en stund så håller den ihop bättre.

2. Klicka ut med vattensköljt matskedsmått på en vattensköljd skärbräda. Rulla till bullar och platta till dem.

3. Hetta upp smöret i stekpanna och stek biffarna ca 2 min på var sida på ganska hög värme.

<BR>

Rostade grönsaker

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Skala och skär morötter, palsternacka och lök i strimlor eller skivor. Ansa och skär paprikan i strimlor. Lägg alla grönsaker på plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.

3. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Blanda om någon gång under tiden.

Dela det här receptet med dina vänner!