Mirin-marinerad lax med glasnudlar

Mirin-marinerad lax med glasnudlar

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    lax
  • 1dl
    mirin*
  • 2msk
    soja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 0,5
    röd chili
  • 0,5dl
    färsk ingefära
  • 0,5dl
    färsk koriander
  • 1msk
    farinsocker
  • 1msk
    salt

Så lagar du

Dela laxen i portionsbitar. Gnugga in farinsocker, salt, soja och mirin på laxen. Hacka vitlök, chili, ingefära och lägg på laxen. Plasta in, ställ kallt och låt gravas ca 2 timmar.

Låt sedan laxen gå i ugnen på 150 grader i ca en kvart, eller tills den känns färdig. Servera med glasnudlar.

* Mirin är ett sött risvin som används som sötningsmedel eller kryddning i japansk matlagning. Finns både med och utan alkohol.

Dela det här receptet med dina vänner!