Auberginegryta mirza ghasemi

Publicerat:
2019-03-27Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2aubergine
- 5klyfta(or)vitlök
- ½tskgurkmeja
- 3-4mogna kvisttomater
- 2msktomatpuré
- 1nypa(or)socker
- 1-2tsksalt
- 2ägg
- ½dlvalnötter
- 1-2mskbladpersilja, finhackad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stick några hål med en gaffel i auberginen och lägg in den i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den sjunkit ihop och skalet har svartnat. Det går också att lägga dem på grillen, nära elden eller rent av i kakelugnen!
3. Hacka vitlök fint och tärna tomaterna. Hetta upp olivolja och stek försiktigt vitlöken så den mjuknar men inte bränns. Vänd ner gurkmeja och tomatpuré. Rör om. Lägg i tomattärningarna och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Skala under tiden auberginen och hacka köttet i små tärningar.
4. Vänd ner aubergine, tillsätt socker salt och nymald svartpeppar. Låt puttra i ca 15 minuter till. Knäck i äggen och rör om tills de stelnat.
5. Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter.