Portabelloburgare med misomajonnäs

Publicerat:
2019-10-21Tillagningstid:
En smakrik burgare som gör sig bäst på grillen med alla smaktoner som kommer från utomhusmatlagning men det går bra att göra dessa veganska burgare i grill- eller stekpanna. Majonnäsen är en läcker boost som smakmässigt för tankarna till smält ost. Ljuvligt!
Ingredienser
4portioner
Misomajonnäs
- 3mskkikärtsspad
- 2tskrisvinäger
- 1mskdijonsenap
- 2mskljus miso
- 3½dlnaturell matolja eller rapsolja, ej kallpressad
- salt
- sesamolja
Portabelloburgare
- 4sthamburgerbröd
- 4stportabellosvampar
- 3mskolivolja
- 1stvitlök, finhackad
- salt och peppar
Så lagar du
Misomajonnäs
1. När du gör majonnäsen, tänk på att alla ingredienser ska ha samma temperatur. Tillsätt kikärtsspadet en mixerkanna som tillhör mixerstaven eller i en annan smal avlång kanna.
2. Tillsätt vinäger, senap och miso. Sänk ner mixerstavshuvudet och slå på oljan. Börja mixa och för försiktigt upp mixerstaven. Smaka av med salt och peppar och sesamolja.
Portabello
1. Blanda ihop olivolja, finhackad vitlök, salt och peppar till en marinad.
2. Bryt av foten på svamparna och pensla hattarna med marinaden.
3. Grilla eller stek portabellon tills den är mjuk och har fått färg.
4. Grilla även bröden så de får lite färg.
5. Lägg ihop hamburgarna med sallad, svamp, tomat och rostad lök. Toppa med misomajonnäs.