Misosoppa med konbu och wakame

Misosoppa.

Ingredienser

4portioner

  • 1bit(ar)
    konbu ca 5x10 cm
  • 1liter
    vatten
  • 15g
    wakame
  • ½-1dl
    ljus miso*
  • 100g
    fast tofu
  • ½dl
    finskuren salladslök
  • 1nypa(or)
    torkad chilipeppar

Så lagar du

1. Blötlägg konbu i vatten i en timme. Blötlägg wakame i kallt vatten under tiden. Skölj och skär wakame i bitar. Koka upp vatten, wakame och konbu. Låt svalna en aning.

2. Vispa ner miso. Lägg i tofu och salladslök. Smaka av med chili.

Den här soppan är märkligt nog god med frästa trattkantareller och några strimlor apelsinskal.

*Miso är en pasta på fermenterade sojabönor som smakar som buljongtärning fast godare.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!