Mjölkchokladcheesecake

Mjölkchokladcheesecake

Publicerat:

Ingredienser

8portioner

Till kakbotten

  • 10st
    digestivekex
  • 75g
    smält smör

Till cheesecakefyllningen

  • 200g
    philadephiaost
  • 150g
    mjölkchoklad
  • 1msk
    vaniljsocker
  • dl
    vispad grädde

Så lagar du

1. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll vatten i en mellanstor kastrull och sätt en mindre kastrull i den större. Sätt kastrullen på medelsvag värme, vatten ska precis börja bubbla lite, men inte koka för häftigt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg bitarna i den lilla kastrullen. Låt chokladen smälta långsamt.

2. Lägg osten i bunken och rör om med en sked tills den är jämn och lättvispad. Häll i den smälta chokladen och vaniljsockret och rör om.

3. Vispa upp grädden i en annan bunke tills det är ett mjukt fluff. Vispa inte för länge för då blir det smör. Grädden ska precis bli lite fast och inte rinnande. Blanda ner grädden i chokladkrämen. Rör tills det blir en jämn smet.

4. Smält smör i en kastrull på medelsvag värme. Under tiden, lägg kexen i en plastpåse och slå sönder dem till småsmulor med en kavel.

5. Häll smulorna och smöret i bakformen. Rör om så att smöret sugs upp av smulorna och tryck ordentligt ner kaksmulorna till en pajbotten. Låt botten bli helt kall.

6. Häll chokladsmeten på botten och bred ut den jämnt. Låt kakan stå i kylskåpet i en timme.

Dela det här receptet med dina vänner!