Mjölkpocherad kyckling

Publicerat:
2016-11-09Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kyckling (ekologisk)
- 1msksmör
- 1litermjölk
- 1klyfta(or)vitlök
- ½dlgrädde
- 1kruk(or)dragon
- ½kruk(or)oregano
- 1 ½mskdijonsenap
- salt
- vitpeppar
- 1mskmajsstärkelse (rågad)
- 2morötter (kokta, gärna vita)
- 2palsternackor (kokta)
- 2majrovor (kokta)
- 2korngryn
Så lagar du
1. Stycka kyckling i bröst och lår. Skär ur ben. Dra av skinnet och lägg det på en plåt.
2. Skölj skrovet noggrant. Lägg bröstkött, lårkött och skrov i ugnsfast form eller gryta och täck med mjölk. Lägg i några dragon- och oreganokvistar, tillsätt salt och peppar.
3. Täck med bakplåtspapper och baka i ugn ca 30 minuter på 120 grader, tills köttet uppnått en innertemperatur på 62-64 grader. Ta sedan ut grytan ur ugnen.
4. Pensla kycklingskinnet med 1 msk smält smör. Smaka av med salt och stek i ugn i 160 grader tills skinnet är krispigt och gyllene, ca 15 minuter. Ta ut och hacka till krydda/topping.
5. Sila vätskan från grytan och koka upp med grädde. Red av med majsstärkelse. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar.
6. Plocka och skiva kycklingen, häll sås över. Strö över resterande plockade örter och kycklingskinn. Servera med nykokta valfria rotsaker och korngryn (koktid ca 30 min)