Mjuk hasselnötskaka

Mjuk hasselnötskaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagad mjuk kaka med hasselnötter. Passar utmärkt till eftermiddagsfikat. Nötterna rostas för att smaken ska komma fram ytterligare.

Ingredienser

  • 250g
    hasselnötter (rostade och skalade)
  • 140g
    smör (smält)
  • 175g
    strösocker
  • 125g
    vetemjöl
  • 3st
    ägg
  • 15g
    bakpulver
  • 1krm
    salt
  • skalet av en riven citron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180° och smöra en rund form (ca 26cm).

2. Hacka hasselnötterna till önskad storlek, gärna i en mixer.

3. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i den fluffiga äggmassan och därefter de hackade hasselnötterna. Rör ner det smälta smöret i smeten.

4. Häll smeten i formen och in i ugnen i 20-25 minuter. 

Dela det här receptet med dina vänner!