Mjuk hasselnötskaka

Publicerat:
2016-08-22Tillagningstid:
Lättlagad mjuk kaka med hasselnötter. Passar utmärkt till eftermiddagsfikat. Nötterna rostas för att smaken ska komma fram ytterligare.
Ingredienser
- 250ghasselnötter (rostade och skalade)
- 140gsmör (smält)
- 175gströsocker
- 125gvetemjöl
- 3stägg
- 15gbakpulver
- 1krmsalt
- skalet av en riven citron
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180° och smöra en rund form (ca 26cm).
2. Hacka hasselnötterna till önskad storlek, gärna i en mixer.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i den fluffiga äggmassan och därefter de hackade hasselnötterna. Rör ner det smälta smöret i smeten.
4. Häll smeten i formen och in i ugnen i 20-25 minuter.